Фудбал, дружење, атракција и забава…..

0

Денеска на средба со новинарите беше најавен традиционалниот турнир на медиумите во мал фудбал во организација на Спортско радио 90,3 фм кој од утре до недела ќе се реализира во салата„АРХИЕПИСКОП ДОСИТЕЈ“ во дворот на ООУ. Круме Кепески во Општина Кисела Вода.

Неколку дена повторно ќе има дружење, забава и спортување а  медиумите ќе ги покажат фудбалските квалитети во битката за престижните награди. Во главниот дел ќе настапат: СИТЕЛ, КАНАЛ 5, СПОРТСКО РАДИО 90.3 ФМ, АЛФА ТВ, ТВ 24, МРТВ, МТВ 2 и АЛСАТ М. Организаторот, Спортско радио 90.3 фм и поддржувачите на медиумите, најавија дека и годинава ќе има богата и атрактивна понуда на ревијални дуели кои ќе ја збогатат програмата на четиридневното дружење.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ НА ТУРНИРОТ ВО МАЛ ФУДБАЛ НА МЕДИУМИТЕ 2019

 

ГРУПА „А“ ГРУПА „Б“
А1 Спортско радио 90,3 Б1 Канал 5
А2 Алсат М

 

Б2 ТВ24
А3 МРТВ

 

Б3 МТВ 2

 

А4 АЛФА ТВ Б4 Сител ТВ

 

 

ЧЕТВРТОК (12.12.2019)

ТЕРМИН НАТПРЕВАР
19.00 Ревијална Општина Гази Баба- Ѓорче Петров
19.40 СПОРТСКО РАДИО 90,3 –  АЛФА
20.20 МРТВ – АЛСАТ М
21.00 Ревијална – АСТРА КАЗИНО- ЕВН      1
21.40 МТВ 2 – ТВ 24
22,20 СИТЕЛКАНАЛ 5

 

ПЕТОК (13.12.2019)

ТЕРМИН НАТПРЕВАР
19.00 СПОРТСКО РАДИО 90,3 МРТВ
19.40 КАНАЛ 5MТВ 2
20.20 О.У. ГАЗИ БАБА – О.У. 11 ОКТОМВРИ
21.00 Ревијална  ВИВАКС – ГУЛФ    2
21.40 TВ 24– СИТЕЛ
22.20 AЛСАТ М АЛФА ТВ

 

САБОТА (14.12.2019)

ТЕРМИН НАТПРЕВАР
12.00 О.У КРУМЕ КЕПЕСКИ – О.У. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
12.40 КАНАЛ 5 – 24 ТВ
13.20 МРТВ – АЛФА ТВ
14.00 MТВ 2 – СИТЕЛ
14.40 СПОРТСКО РАДИО 90,3 – АЛСАТ М
15.20 РЕВИЈАЛНА
16.00 ПЕТЛИЊА       ВАРДАР 1 – ФК СМИЛКОВЦИ    ген.2009
16.40 ПОЛУФИНАЛЕ 1 ( А1 -Б2 )
17.20 ПЕТЛИЊА     ХЕТ ТРИК  – КУЛ 1         ген. 2009
18.00 ПОЛУФИНАЛЕ 2 (А2 – Б1)
18.40 Ревијална П.С  АЕРОДРОМ –П.С КИСЕЛА ВОДА
19.20 Ревијална. Општина АЕРОДРОМ- К.ВОДА
 

 

 

НЕДЕЛА (15.12.2019)

ТЕРМИН НАТПРЕВАР
12.00 ФИНАЛЕ КОМПАНИИ
12.40 ФИНАЛЕ  ОПШТИНИ
13.20 ФАКУЛТЕТИ (ПРАВЕН – УНИВЕРЗИТЕТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ)
14.00 РЕВИЈАЛНА ГРАД СКОПЈЕ – ФФМ
14.40 РЕВИЈАЛНА – Основни Училишта – Финале
15.20 РЕВИЈАЛНА (НОВИНАРКИ – ПЕЈАЧКИ)
16.00 ПОРАНЕШНИ МАКЕДОНСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ  -ВЕТЕРАНИ БИТОЛА
16.40 ФИНАЛЕ ПЕТЛИЊА
17.20 РЕВИЈ.  ЦЕНТРАЛНА – ЛОКАЛНА(ГРАДОНАЧАЛНИЦИ)
18.05 ФИНАЛЕ ТУРНИР НА МЕДИУМИ 2019

 

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply