Со 71 спортист одиме на Медитеранските Игри

0

Со 71 спортист, Македонија ќе се појави на 18. издание на Медитеранските Игри кои ќе се одржат во Тарагона, Шпанија, во периодот од 20 јуни до 1 јули 2018 година.

Македонскиот олимписки комитет, во партнерство со Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија и Националните спортски федерации обезбедија учество на македонски спортисти во 15 спортови.

Македонската олимписка селекција тргнува за Тарагона на 20 јуни 2018 година, а во Тарагона, ќе настапуваме според следниот распоред на натпревари:

Карате од 23 јуни до 24 јуни

Ракомет (машка репрезентција ) од 23 јуни до 01 јули

Ракомет (женска репрезентација) од 23 јуни – 30 јули

Одбојка (машка репрезентација) од 22 јуни до 01 јули

Таеквондо од 28 јуни – 30 јуни

Џудо од 27 јуни до 29 јуни

Борење од 25 јуни до 27 јуни

Спортско стрелаштво од 23 јуни до 24 јуни

Стреличарство од 22 јуни – 24 јуни

Коњички спортови 27 јуни – 29 јуни

Атлетика од 27 јуни – 30 јуни

Тенис од 26 јуни – 30 јуни

Пинг понг од 26 јуни до 30 јуни

Баскет 3х3 од 27 јуни до 29 јуни

Бокс од 25 јуни – 30 јуни

Веслање од 28 јуни до 30 јуни

Share.

Leave A Reply