Алфа Ромео и Заубер ја продолжуваат соработката

0

Алфа Ромео и Заубер го продолжија партнерството до крајот на 2021 година, според кое тимот со седиште во Хинвил ќе продолжи да се натпреварува под името Алфа Ромео најмалку уште една година.

Двете компании започнаа да работат заедно во 2018 година, кога Алфа Ромео беше главен спонзор на Заубер, пред 2019 година тимот беше преименуван во италијански производител на автомобили.

Кими Раиконен и Антонио Џовинаци скоро сигурно ќе продолжат да бидат партнери во Алфа Ромео трета година по ред, и покрај гласините дека Италијанецот може да биде заменет со Мик Шумахер.

Share.

Leave A Reply