Добар почетокот на нашите претставници на собирот во Германија

0

Нашите надежи освоија 1 златен и 1 сребрен медал во категоријата  деца 6-7 години во кати поединечно на светскиот традиционален фудокан карате шампионат во Синделфинген, Германија.

Камелија Недев стана светски шампион во кати-поединечно а Софија Јарчевска беше втора во меѓу 55 натпреварувачки во најмладата категорија 6-7 години за деца. На шампионатот учествуваат над 1200 каратисти од 43 земји.

До крајот на програмата ќе настапат кадетите, јуниорите и младинците а во недела ќе настапат сениорите: Дејан Недев, Аљоша Недев, Емилија Јанчевска, Јадранка Недева и Бојан Богдановиќ

Share.

Leave A Reply