„ESPN“ ќе прави преноси од Формула 1

0

„ESPN“ од наредната сезона ќе започне со следење на трките во Формула 1, најави првиот дистрибутер на „NBC Sports Group“ кој од 2013 година реализира преноси за територијата на САД.

„NBC“ објасни дека тие не постигнале договор со новите сопственици на Либерти Медиа но,  веста се совпаѓа со новите стриминг планови кои беа пласирани од корисниците блиски до „Netflix“.

„ESPN“ ветува дека покрај главните трки ќе ги следи и сите тренизи и квалификации. Тие ќе бидат достапни на: ESPN, ESPN2 или ABC. Партнерството меѓу двете страни повторно ќе биде од долгорочна природа.

Share.

Leave A Reply