Ферари е под постојан притисок од ФИА

0

ФИА ќе го разгледа случајот со болидот на Ферари откако се појавија сомнежи дека  има недозволено горење на масло.

ФИА претходно и во Монако направи темелна проверка на болидот на „Скудерија“ за наводен систем со „двојна батерија“ но, сите проверки не открија ништо забрането.

Чарли Вајтинг изјави дека во Канада може да се воведат дополнителни инспекции бидејќи најновото сомневање се однесува на неовластена употреба на – „ DRS“ системот

 

Share.

Leave A Reply