ФИА го објави календарот на Формула 1 за 2019 година

0

Меѓународната автомобилска федерација (ФИА) го одобри сезонскиот календар за Формула 1 за 2019 година.

Првата Гран-при трка, традиционално ќе се одржи во Австралија. Трката во Мелбурн ќе биде на 17 март, а финалната трка од шампионатот и следната година ќе се вози во Абу Даби на патеката Јас Марина на 1 декември.

17 март – ГН Австралија

31 март – ГН Бахреин

14 април – ГН Кина

28 април – ГН Азербејџан

12 мај – ГН Шпанија

26 мај – ГН Монако

9 јуни – ГН Канада

23-ти јуни – ГН Франција

30 јуни – ГН Австрија

14 јули – ГН Велика Британија

28 јули – ГН Германија

4 август – ГН Унгарија

1 септември – ГН Белгија

8 септември – ГН Италија

22 септември – ГН Сингапур

29 септември – ГН Русија

13 октомври – ГН Јапонија

27 октомври – ГН Мексико

3 ноември – ГН САД

17 ноември – ГН Бразил

1 декември – ГН Абу Даби

Share.

Leave A Reply