ФИА може да направи промени во календарот за наредната сезона

0

Календарот за сезона 2018 во Формула 1, кој беше објавен во месец јуни од страна на ФИА  може да претрпи промени.

Во текот на работнава недела во Париз ќе се одржи средба на Светскиот совет за мото-спорт на која ќе се гласа дали е можно Кина и Бахреин да ги разменат местата. Сезоната треба да започне на 25 март со три последователни трки: Австралија, Кина и Бахреин, но, организаторите на кинеската трка ја замолиле ФИА да ги промени датумите поради тридневниот фестивал.

Ако Советот го прифати барањето, календарот ќе биде следниов: Гран при Австралија – 25 март, Голема награда на Бахреин – 8 април и Големата награда на Кина – 15 април

 

Share.

Leave A Reply