Хонда направи значителен приход во 2017 година

0

Новите автомобили на Хонда – „Civic„ и „CR-V“ повторносе  во првите десет најдобро продавани автомобили на глобално ниво.

Лидер е возилото „Toyota Corolla“ со 829.757 продадени возила за првите девет месеци од годинава по што следат „Ford F-Series“ и „Volkswagen Golf“. Хонда Сивик  забележа зголемувањ на продажбата од 26,1% или вкупно 537.763 возила.

Ѕвездата на Хонда која е десеттата генерација на „Civic“,  стана поудобна, помоќна и поекономична а делумно се враќа и на спортските корени и традиции наметнати од – „Soichiro Honda“.

Share.

Leave A Reply