И Македонец уапсен во белгискиот фудбалски скандал

0

Македонскиот фудбалски менаџер Драган Силјаноски е новото уапсено лице во рамките од еден од најголемите фудбалски скандали во Европа.

Македонецот кој работи како менаџер на тренерот на Бриж, Иван Леко и на уште неколку други фудбалери, е уапсен под сомнение во перење пари и соработка со криминална организација.

Налози за апсење беа издадени и против уште неколку познати фудбалски менаџери како Дејан Вељковиќ, Моги Бајат и Карим Мејати.

Полицијата воедно претресе десетици објекти во Белгија и во странство.

Share.

Leave A Reply