ИААФ не ја прифати жалбата на Русија

0

Меѓународната атлетска асоцијација и ја продолжи казната на Руската федерација, објави Руне Андерсен од позицијата претседател на работната група која требаше да го разгледа барањето на Русија за враќање на лиценцата.

Тоа значи дека руските атлетити и понатаму нема да можат да настапуваат на меѓународните натпревари под руското знаме. Членството на Русија во ИААФ беше прекинато во 2015 година откако излегоа докази за систематска употреба на допинг од страна на руските спортисти во периодот од 2011 до 2015 година

.Додека траеше суспензијата на Русија, дел од нејзините спортски претставници добија шанса да се натпреваруваат под неутрално знаме или знамето на ИОК.

 

 

Share.

Leave A Reply