ИТФ ќе направи драстични промени

0

Меѓународната тениска федерација го ограничи бројот на сетови во Дејвис купот на три наместо досегашните пет.

Одлуката е донесена на седницата на Управниот одбор на ИТФ во Индијан Велс додека трае првиот сезонски Мастерс турнир.

Според тоа што е објавено во медиумите, најверојатно ќе бидат реформирани комплетно  Дејвис и Федерејшн купот.Тоа треба да се случи во втората половина на годинава.

Share.

Leave A Reply