Јапонците го менуваат мислењето

0

Околу 80 проценти од Јапонците сакаат Олимписките игри во Токио да бидат откажани или повторно одложени покажува анкетата организирана од агенцијата – Кјодо.

Според бројките,  35,3 проценти бараат откажување на Игрите, додека 44,8 проценти сакаат ново одложување. Ќе потсетиме дека Олимпијадата требаше да се реализира во 2020 година, но, поради пандемијата КОВИД-19 беше префрлена за претстојното лето.

Првото пролонгирање  на Олимписките игри донесе дополнителни трошоци од 3 милијарди долари за организаторите.

Share.

Leave A Reply