Маленко: ПФМ доби професионално раководство

0

Новиот претседател на Пливачка Федерација на Македонија, Александар Маленко денеска одржа средба со новинарите на којаги истакна чекорите кои Пливачката федерација на Македонија планира да ги преземе за да го зајакне пливањето како спорт во државата.

„Пливачката федерација, конечно, доби професионално раководство. Ќе преставуваме светла сегашност и иднина. Ќе се трудиме нашите пливачи да ги постигнуваат најдобрите резултати. Ќе обезбедиме статуст на функционирање на секоја комисија, Управниот одбор, и обезбедување на нормални услови на репрезентатците за тренинг“, истакна Маленко.

Share.

Leave A Reply