МТКФ ги прогласи најдобрите за 2017-та

0

Македонската федерација за традиционално карате денеска ги награди најдобрите за годинава што одминува.

Кај сениорите наградата заврши кај Дејан Недев/Аљоша Недев/Матеј Ангеловски кои се светски шампиони во ката од Италија. Најдобра каратистка (сениорка): Јадранка Недева – 4 место во фукуго, 5 место во кого кумите на СШ во Монтекатини, Италија.

Најдобар каратист (младинец): Огнен Тасевски и Берта Милевска. Најдобри каратисти (јуниорки): Мила Саздова / Берта Милевска / Јана Милевска – светски шампиони во ката тим за јуниорки на светскиот шампионат во Монтекатини, Италија.Најдобри каратисти (кадети): Јана Милевска/ Антонија Белазелкоска / Јелена Дробниќ – светски шампиони

Тренер на годината е Ристо Обрадов КК АБЦ Струмица а селектор, Венцислав Недев.

Share.

Leave A Reply