Нови успеси на нашите каратисти

0

Дејан Недев освои златен медал во кати на Европскиот шампионат (ЕШ) во Питешти, Романија. Тоа е 7-ма европска титула во неговата долга и богата кариера.

Јадранка Недева исто така освои златен медал во кати кај сениорките а Матеј Ангеловски освои сребрен медал во фукуго и бронзен во кого-кумите.  Во јуниорска конкуренција со злато во кого-кумите се закити Мила Саздова а во фукуго го освои сребрениот медал. Антонија Белазелкоска во кадетска конкуренција во кати и фукуго освои бронзени медали.

На ЕШ во Питешти учествуваат 387 каратисти од 24 земји.

 

Share.

Leave A Reply