Олимпискиот пламен за првпат тргнува од рацете на жена

0

За првпат, една жена ќе ја започне олимпискиот штафета со која факелот за Летните олимписки игри во Токио ќе се пренесува од држава до држава се до крајната дестинација – Токио.

Грчкиот олимписки комитет објави дека олимпискиот шампион во стрелаштво – Ана Коракаки ќе биде првата дама која ќе ја понесе олимписката штафета со олимпискиот пламен. Древната церемонија ќе се одржи на 12 март.

Штафетата ќе помине низ Грција во текот на една недела пред да биде предадена на организаторите на Олимпијадата во Токио на церемонија во Атина.

Share.

Leave A Reply