Пирели го покажа новиот комплет на гуми

0

Италијанскиот снабдувач на гуми во Формула 1 – Пирели, ќе го претстави целосно обновениот спектар на смеси за новата сезона.

Компанијата ги додаде најновите најтешки и најмеки сорти, соодветно – супер хард и хипер мек. Така можноститесе  зголемија од 5 на 7 иако барем во почетокот супер хард се прогласени како евентуална резерва.

Поранешниот возач во Формула 1, Карун Чандхок, кој по крајот на кариерата стана ТВ коментатор, обајсни какви се основните предизвици пред пилотите во однос на гумите и какви мешавини може да видиме во акција на соодветните патеки.

 

Share.

Leave A Reply