Промовирани маскотите за ЛОИ во Токио 2020 година

0

Организаторите на ЛОИ во Токио 2020 ги претставија маскотитее за Олимписките игри кои ќе се одржат во овој град.

На посебна церемонијата што се одржа во главниот град беа преставени маскотите. Нивните дизајни се направени од студенти од цела Јапонија, со цел да се подигне интересот на децата во спортот и претстојниот настан.

Макотите за Олимпијадата во Токио се нарекува„Мирајтоуа“, што е комбинација на јапонски зборови за иднината и вечноста. Изгледот на маскотите  преставува комбинација на традицијата со иновативност, истакнуваат од организаторите.

Share.

Leave A Reply