РФМ организира силен младински турнир во „Автокоманда“

0

Ракометната федерација на Македонија во период од 17 до 21 Декември ќе организира меѓународен ракометен турнир за млади ракометари родени 2000 година и помлади. Меѓународниот турнир ќе се одржи во спортската сала Автокоманда каде своето учество го потврдија и селекциите на: Полска, Унгарија, Србија и Црна Гора.

Младите надежи на Република Македонија ќе настапат со две селекции во категорија за родени 2000-та година и помлади, селектирани од селекторот Данило Брестовац.

Распоредот на натпревари е следен:

18.12.2018

09:30 Mакедонија A – Mакедонија Б

11:00 Полска – Црна Гора

12:30 Унгарија – Србија

17:00 Mакедонија A – Црна Гора

18:30 Унгарија – Македонија Б

20:00 Србија – Полска

19.12.2018

09:30 Mакедонија Б – Србија

11:00 Mакедонија A – Полска

12:30 Црна Гора – Унгарија

17:00 Mакедонија Б – Црна Гора

18:30 Mакедонија A – Србија

20:00 Полска – Унгарија

20.12.2018

09:30 Србија – Црна Гора

11:00 Полска – Македонија Б

12:30 Унгарија – Mакедонија A

Меѓународниот турнир е организиран како дел од подготвителниот период за претстојното светско првенство до 19 години во машка категорија, кое ќе се одржи во Скопје во период од 5 до 18 август 2019 година.

Share.

Leave A Reply