Серија А нареди тестирање на сите фудбалери во лигата

0

Италијанската фудбалска Серија А ги обврза сите клубови да ги тестираат своите играчи за коронавирус по продолжување на тренинг процесот. Забележано е дека играчите ќе имаат тестови секоја недела.

Италија е на второ место во Европа во однос на коронавирусните инфекции. Масовните тестови ќе нема да ги опфатат само фудбалерите, туку и сите италијански спортисти.

Share.

Leave A Reply