Силвер не е оптимистички расположен

0

Додека САД се соочуваат со драматични бројки околу заразените (700.000) и починати (30.500)  поради корона-вирусот, комесарот на кошаркарската НБА лига, Адам Силвер, не сака да шпекулира дали ќе продолжи сезоната.

„Сега не сме во позиција да решиме. Мора да се направат многу работи за да можеме да донесеме одлука. Внимателно ја следиме ситуацијата“ – вели Силвер.

„Во моментов тоа не може да се случи, предалеку сме од продолжение на лигата. Не е јасно кога и како ќе се игра. Здравјето на кошаркарите и на сите во екипите е во преден план“ – вели Силвер.

 

Share.

Leave A Reply