УЕФА потврди дека ќе има ЕУРО 2021 во 12 градови

0

Претседателот на УЕФА, Александар Чеферин, на состанокот на раководството на УЕФА со претставници на 12 градови домаќини на Европското првенство во фудбал, ја потврди својата намера УЕФА да го организира ЕП според претходно одобрениот распоред.

Рокот за донесување одлуки поврзани со присуството на гледачи на стадионите на Еуро 2020 се одложува од март за почетокот на април.

„Јас сум оптимист дека ситуацијата со вирусот ќе се промени како што се приближуваме до ЕП. Затоа, важно е да им се даде што е можно повеќе време на градовите домаќини и на раководствата на земјите домаќини на ЕП за да формираат најточна слика за тоа што може да се очекува во јуни-јули. Фановите го прават фудбалот посебен. Ние мора да си обезбедиме максимален простор за маневар за да ги вратиме љубителите на фудбалот на стадионите што е можно поскоро“, изјави Чеферин прес-службата на УЕФА.

Share.

Leave A Reply