Вранези добитник на наградата „8 септември“ за животно дело

0

Некогашниот борач и репрезентативец Љуљзим Вранези, а сега истакнат тренер, е добитник на наградата “8-ми Септември“ за животно дело. Награда која се доделува за исклучителен придонес и развој на спортот, афирмација и промоција на Република Северна Македонија на меѓународен план и признание на спортисти, тренери, спортски работници за остварувања од областа на спортот.

Наградени се и Сократ Ефтимоски, Бесник Мурати, Ванчо Јовановски и Ѓорѓи Вучков.

Свеченото доделување на наградите ќе се одржи во Собранието на Република Северна Македонија на 8 септември во 11 часот.

Share.

Leave A Reply