Ригорозни мерки за клубовите

0

Првите луѓе на Бундес-лигата донесоа одлука за задолжителен карантин за сите фудбалски клубови кој ќе започне в понеделник на 3 мај.

На сите инволвирани во првата и втората лига ќе им биде дозволено да го напуштаат домот само за натпреварите и тренинзите за да се намали можноста за ширење на заразата.

Тоо значи дека од 12 мај до крајот на сезоната сите клубови ќе мора да одат во карантин.

 

Share.

Leave A Reply